Carpaccio din somon pregătită de bucătarul-șef, Roman Batin

Carpaccio din somon pregătită de bucătarul-șef, Roman Batin

Ingrediente:

Somon proaspăt
Ulei de măsline extravirgin
Sare
Piper
O lămâie
Sos balsamic
Cremă balsamică
Zațul de la o jumătate de lămâie
Micro verdeață de ridiche pentru decor
 

Ustensile necesare obligatorii:

Cuțit pentru filetarea peștelui  din oțel forjat
Cuțit pentru fructe din oțel inoxidabil
Vitrina frigorifică cu o capacitate de 73 l. Vitrina are patru rafturi pivotante cromate, accesul la acestea se face prin ușa de sticlă. În plus vitrina este prevăzută cu iluminare LED.
Vitrina funcționează în intervalul de temperaturi de + 2 ~ + 12 ° C folosind agentul de răcire R600a.
Tocător de culoare albastră din plastic de înaltă calitate cu o grosime de 20 mm destinat peștelui conform sistemului HACCP
Frigider cu carcasă exterioară și interioară din oțel inoxidabil SS201 de înaltă calitate garantează un aspect elegant, fiind ușor de curățat. Unitatea de refrigerare utilizează agentul frigorific R290.
Dispozitiv de ascuțit cuțitele cu 3 lame și cu suport antialunecare, ce asigură o aderență confortabilă în timpul procesului de lucru.

 

Metodă de preparare:

Bucătarul-șef, Roman Batin a ales cuțitul pentru filetarea peștelui din oțel forjat și i-a ascuțit bine lama cu ajutorul ascuțitoarei cu 3 lame , până acesta aluneca ușor în coada somonului proaspăt. Feliile tăiate foarte subțiri sunt așezate cu grijă în farfurie cu ajutorul unei pensete.  Deasupra se presară coaja rasă de la o jumătate de lămâie. Cheful a luat un dozator pentru sosuri și a turnat în el: uleiul de măsline extravirgin, sucul de la o jumătate de lămâie, puțin piper, crema și sosul balsamic, masa obținută se agită, apoi stropește cu grijă feliile de somon. La final, bucătarul decorează peștele cu micro-verdeață din ridiche pe care a ținut-o la o temperatură și umiditate constantă în frigider. Carpaccio din somon a căpătat deja o altă nuanță, a devenit mai parfumat și mai atractiv. Ca să-i păstreze prospețimea, cheful pune farfuria în vitrina frigorifică pentru câteva minute, până se adună toată familia la masă.

Să aveți poftă!

Vitra © 2021