Ingrediente:
Ustensile necesare obligatorii:
Metodă de preparare:
Bucătarul-șef, Roman Batin a ales cuțitul pentru filetarea peștelui din oțel forjat și i-a ascuțit bine lama cu ajutorul ascuțitoarei cu 3 lame , până acesta aluneca ușor în coada somonului proaspăt. Feliile tăiate foarte subțiri sunt așezate cu grijă în farfurie cu ajutorul unei pensete. Deasupra se presară coaja rasă de la o jumătate de lămâie. Cheful a luat un dozator pentru sosuri și a turnat în el: uleiul de măsline extravirgin, sucul de la o jumătate de lămâie, puțin piper, crema și sosul balsamic, masa obținută se agită, apoi stropește cu grijă feliile de somon. La final, bucătarul decorează peștele cu micro-verdeață din ridiche pe care a ținut-o la o temperatură și umiditate constantă în frigider. Carpaccio din somon a căpătat deja o altă nuanță, a devenit mai parfumat și mai atractiv. Ca să-i păstreze prospețimea, cheful pune farfuria în vitrina frigorifică pentru câteva minute, până se adună toată familia la masă.
Să aveți poftă!